Циркулационните помпи на Xylem спечелиха награда за най-добър продукт на годината

Кзайлъм (Xylem) – лидер в глобалните водни технологии, съобщи, че циркулационната помпа на Lowara Ecocirc е спечелила наградата „Най-добър продукт за 2013 година“ на последната церемония за наградите Plus X.

Наградите Plus X, вече десета година, са част от най-голямата церемония в света за награждаване на иновации, технологии, спорт и ежедневни продукти, която отличава производители на уникални, иновативни и висококачествени продукти. Победителите за наградите Plus X се определят от независимо международно жури, състоящо се от 25 члена от различни области на индустрията.

Циркулационната помпа LOWARA Ecocirc, която вече покрива изискванията на директивата за ефективност за 2015г., беше избрана заради магнитната „антиблок“ технология. Тази технология разделя основния поток на изпомпваната течност от частите на постоянния магнит, като по този начин предпазва помпата от блокиране от магнетит или от утайки.
Помпата Ecocirc е специално конструирана за отоплителни системи в домашни условия. Циркулатурът намалява разходите за електроенергия с до 90%, сравнено с традиционните трискоростни циркулатори с фиксирани обороти, като така се изплаща само за 2-3 години. Резултатът от икономиите на ел.енергия в зависимост от местната цена на тока може да достигне средно 150€ годишно за домакинство от трима души.

Високоефективният циркулатор притежава сферичен двигател с електронна комуникация, чиято констукция се състои от само една движеща се част – работното колело/роторът. Това означава, че помпата може да достигне максималните си параметри дори и след много дълъг период на бездействие.

За Lowara Ecocirc от Xylem

Циркулационната помпа Lowara Ecocirc на Xylem повишава налягането с 4м или 6м, което покрива стандартните изисквания и я прави взаимнозаменяема с всички други подобни помпи на конкурентни производители. Помпата може да работи до максимум 10бар налягане и да транспортира течности с температура от -10°С до +110°С. Помпата се доставя с 2м кабел.

В допълнение електрониката и компонентите на помпата са защитени от вградена температурна защита, която може да намали скоростта на помпата или напълно да я спре. След това защитата се опитва да рестартира помпата веднъж на всяка минута, за да провери, че няма повече да прегрява.

За Xylem

Xylem (XYL) е водещ доставчик на водни технологии, давайки възможност на клиентите си да транспортират, третират, тестват и използват ефективно водата за комунални нужди, битово приложение, сградно строителство, промишлеността и селското стопанство. Компанията работи активно в повече от 150 страни в света чрез множество водещи продуктови марки. Служителите на компанията притежават широкоспектърна експертност и са силно фокусирани върху намиране на индивидуални решения на световните проблеми, свързани с чисти и отпадни води. Xylem беше официално обявена през 2011г., създадена от отделяне на водния сектор на корпорацията ITT. Централният офис на компанията се намира в Уайт Плейнс, Н.Йорк, а годишният й оборот за 2011г. възлиза на $3.8 мрд. 12,700 служители в света работят за компанията.

Името Xylem произлиза от старогръцки език и означава тъкантта, през която минава водата в растенията, акцентирайки върху инженерната ефективност на нашия бизнес, фокусиран във водния сектор, като го свързваме с най-добрия воден транспорт, така както се случва в природата. За повече информация посетете нашия сайт на www.xyleminc.com.