Lowara подобрява гамата си от вертикални многостъпални помпи със защита ATEX, предназначени за експлоатация в потенциално експлозивна атмосфера

Световният лидер в областта на водните технологии, Xylem, разшири своята популярна гама от вертикални многостъпални помпи Lowara с пускането на нов модел с висока ефективност – е-SV ATEX, за употреба в потенциално взривоопасна среда.

Пуснатата за първи път през 2010 г., гама Lowara е-SV се превърна в синоним на високо качество и отлична производителност, благодарение на иновативния си хидравличен дизайн и висока енергийна ефективност . Последната разновидност на този модел не прави изключение, и е в състояние да достави дебит до 160 m³ / ч и напор до 330 метра в стандартната конфигурация.

Името е-SV ATEX идва от френското заглавие на Директива 94/9/EО на Европейския съюз (известна като ATEX 95), а именно „Директива за съществените изисквания и оценяване на съответствието на съоръжения и системи за защита, предназначени за експлоатация в потенциално експлозивна атмосфера в търговски и индустриални приложения”. Помпите от серията е-SV ATEX са подходящи за Група II, категория 2G и са способни да работят с течности с температура до 90 ° C, в околна среда с максимална температура от 40 ° C.

Гари Уайлд, AWS EMEA регионален мениджър полеви комуникации в Xylem, коментира: „Нашата гама е-SV е добре известна в индустрията със своята издръжливост и ефикасност. До този момент обаче, не предлагахме помпи за потенциално експлозивна среда. Като се имат предвид рисковете, свързани с тази област на пазара, ние сме разработили модел, който остава верен на наследството на е-SV – здрав и надежден по своята същност – но също е в състояние да изпълни изискванията по Директива ATEX 45 на ЕС.“