Lowara предлага нова серия хоризонтални едностъпални центробежни помпи

Водещият производител на помпи и помпено оборудване Xylem добавя към продуктовата гама на Lowara новата серия е-NSC – хоризонтални едностъпални центробежни помпи, насочени към сферата на промишлеността и сградното строителство.

Серията е-NSC е проектирана да предложи на крайния потребител възможно най-ефективното решение от гледна точка на консумация на ел.енергия. Помпите имат индекс на минимална енергийна ефективност (МEI), доста надвишаващ изискваното от актуализираната за 2015г. Директива ErP и използват двигатели с клас на ефективност IE3, отличаващи се с много ниски експлоатационни разходи. Всичко това гарантира дългосрочни икономически ползи за крайния потребител.

Когато се комбинира с честотно регулиране Hydrovar на Xylem, оборотите на помпата могат да се редуцират до 50%, което да доведе до 82.5% спестяване от потреблението на ел.енергия в сравнение с традиционните помпи. Предвид мащаба на много търговски и индустриални отоплителни системи, това може значително да намали разходите за ел.енергия във всяка сграда, без това да влияе върху производителността на системата.
За да се погрижат за различните нужди на пазара в сферата на промишлеността и сградното строителство, едностъпалната хоризонтална помпа е-NSC на Lowara се предлага в шест различни типоразмери, вариращи от DN100 до DN300, и с дебит до 1800 m³ / ч. С напора си от до 120 m серията е-NSC може да работи с максимално налягане от 16 бара и да изпомпва вода с температура от -20°C до +140°C. Предлага се и високотемпературно изпълнение, което може да транспортира вода от -40 ° C до +180°C.

Помпите от серията е-NSC имат редица иновативни опции, включително различни видове механични уплътнения за експлоатация без опасност от течове. Помпите ще се предлагат в изпълнение от различни материали – от чугун до неръждаема стомана Дуплекс, за нуждите на всяка течност, която се налага да бъде изпомпвана.

Помпите са подходящи за различни приложения, като водоснабдяване, отоплителни системи, чилърни системи, противопожарни системи и много други.

За повече информация, моля посетете www.lowara.com.

За Xylem

Xylem (XYL) е водещ доставчик на водни технологии, давайки възможност на клиентите си да транспортират, третират, тестват и използват ефективно водата за комунални нужди, битово приложение, сградно строителство, промишлеността и селското стопанство. Компанията работи активно в повече от 150 страни в света чрез множество водещи продуктови марки. Служителите на компанията притежават широкоспектърна експертност и са силно фокусирани върху намиране на индивидуални решения на световните проблеми, свързани с чисти и отпадни води. Централният офис на компанията се намира в Уайт Плейнс, Н.Йорк, а годишният й оборот за 2012г. възлиза на $3.8 мрд. Около 12,900 служители в света работят за компанията.
Името Xylem произлиза от старогръцки език и означава тъкантта, през която минава водата в растенията, акцентирайки върху инженерната ефективност на нашия бизнес, фокусиран във водния сектор, като го свързваме с най-добрия воден транспорт, така както се случва в природата. За повече информация посетете нашия сайт на www.xyleminc.com.