Xylem демонстрира най-новото в помпените системи на Lowara на изложението Mostra Convegno Expocomfort 2016

Глобалният лидер във водните технологии Xylem представи редица нови системни решения за енергийна ефективност, предназначени за жилищни и административни сгради. Новите технологии бяха демонстрирани на водещото европейско изложение на технологии за комфорт Mostra Convegno Expocomfort 2016, което се проведе от 15 до 18 март в италианския град Милано.

В светлините на прожекторите на изложението бяха последното поколение честотни управления за помпи Hydrovar, както и новата интелигентна помпа на Lowara, оборудвана с двигател с висока съвместимост и вградено честотно управление, което може да бъде куплирано с почти всяка помпа Lowara. Всички продукти, представени на изложението, удовлетворяват или надвишават актуалните европейски изисквания за енергийна ефективност.

Питър Агнеборн, директор Услуги за ОВК и сгради, Xylem, коментира: „Европейското законодателство и търсенето на пазара на иновативни, надеждни и гъвкави продукти, будат индустрията към предлагане на цялостни решения, които намаляват консумацията на енергия. От Xylem не само сме готови да отговорим на тези нужди, ами сме лидери в сферата чрез гениален дизайн, непрекъснати актуализации, и образователни предложения за нашите служители и заинтересовани страни.“

На събитието бяха представени общо 10 от последните технологични достижения на корпорацията Xylem. Сред тях бяха още серията сондажни помпи с усъвършенствана хидравлика Lowara e-GS и високоефективните циркулационни помпи Lowara ecocirc XL и Xlplus.

Специално внимание на изложението бе отделено на новите задвижвания с честотно регулиране на оборотите Lowara ResiBoost, подходящи за експлоатация в битови условия. Посетителите имаха възможност да се запознаят и със Sekamatik 10E7M – високоефективната система за изпомпване и отвеждане на отпадни битови и канализационни води, която може да обслужва до три санитарни възела.