Xylem лансират новата серия на Lowara Ecocirc PREMIUM Циркулационна помпа за отопление с мултифункционален-дисплей

Монтекио Маджоре (VI), Италия , 4 ноември 2013 – След успеха на Ecocirc, Xylem стартира продажбите на нова високоефективна циркулационна помпа с мултифункционален дисплей, предназначена специално за отоплителни системи в жилищни приложения. Lowara Ecocirc PREMIUM може да намали разходите за електроенергия с до 90% в сравнение с традиционните помпи с три фиксирани скорости, като по този начин периодът на възвращаемост на инвестицията е само 2-3 години.

Стандартното изпълнение на Ecocirc PREMIUM включва множество възможности за управление и мултифункционален дисплей, който показва моментните консумация на електроенергия, напор и дебит. Той предлага три различни работни режима: режим на работа при постоянно налягане – идеален за системи за подово отопление; автоматично управление по диференциално налягане (ΔPv) и режим на управление при постоянна скорост.

Ecocirc PREMIUM има универсален куплунг. Така помпата може да бъде вградена във всяка отоплителна система. Помпата се управлява лесно с един контролен бутон за автоматично обезвъздушаване. При задържането на бутона за пет секунди на най-ниската степен ще започне цикъл на обезвъздушаване, независимо от преди това избрания режим на работа. След като цикълът на обезвъздушаване приключи, помпата автоматично ще се върне към последно зададения режим на работа.

Киара Мусола, продуктов мениджър за циркулационни помпи за Xylem AWS EMEA коментира: „Способността на помпата да следи показания, като например консумация на енергия, напор и дебит е важно изискване за много клиенти. Новият модел Ecocirc PREMIUM преглага на крайните потребители същата надеждна степен на ефективност, като предишния модел Ecocirc BASIC, но с добавен дисплей и възможности за управление.“

Както и своя предшественик, помпата на Lowara Еcocirc PREMIUM разполага с водещия на пазара електронно управляем сферичен двигател, който има само един движещ се компонент – работното колело с ротора. Това означава, че помпата може да работи с максимални параметри дори след дълъг период на престой.

Циркулационната помпа също така разполага с уникалната „анти-блок технология“ на Xylem, която напълно разделя основния поток на транспортираната течност от постоянните магнитни части, което означава, че помпата е подсигурена срещу блокаж от магнетит или утайки.

Помпата Ecocirc PREMIUM отговаря на критериите, предвидени в промените от 2015 г. на Директивата за ErP и е на разположение за отоплителния сезон 2013/14.

За Xylem

Xylem (XYL) е водещ доставчик на водни технологии, давайки възможност на клиентите си да транспортират, третират, тестват и използват ефективно водата за комунални нужди, битово приложение, сградно строителство, промишлеността и селското стопанство. Компанията работи активно в повече от 150 страни в света чрез множество водещи продуктови марки. Служителите на компанията притежават широкоспектърна експертност и са силно фокусирани върху намиране на индивидуални решения на световните проблеми, свързани с чисти и отпадни води. Централният офис на компанията се намира в Уайт Плейнс, Н.Йорк, а годишният й оборот за 2012г. възлиза на $3.8 мрд. Около 12,900 служители в света работят за компанията.
Името Xylem произлиза от старогръцки език и означава тъкантта, през която минава водата в растенията, акцентирайки върху инженерната ефективност на нашия бизнес, фокусиран във водния сектор, като го свързваме с най-добрия воден транспорт, така както се случва в природата. За повече информация посетете нашия сайт на www.xyleminc.com.