XYLEM представя енергийно ефективните ECOCIRC XL и ECOCIRC XLplus

Xylem разшири своята гама от циркулационни помпи с висока ефективност като добави Lowara Ecocirc XL и Ecocirc XLplus, идеални за сградни приложения.

Новата циркулационна помпа е проектирана специално за приложения в системи за отопление, охладителни системи, системи за гореща вода за битови нужди, слънчеви системи и геотермални системи.

По-малките 100 ватови модели за битово приложение имат уникалната анти-блок технология, вече позната от серията Ecocirc. Тази технология намалява разходите за поддръжка, тъй като напълно разделя основния поток на работната течност от частите на перманентия магнит. Така помпата не може да се блокира от магнетит или утайки. По-големите модели за сградни приложения използват капсуловани двигатели с филтри.Гамата обхваща размери от DN 25 до DN 100 с единични и сдвоени помпи, както и с бронзово изпълнение на корпуса.Помпите на Lowara Еcocirc XL и XLplus се предлагат с множество стандартни опции за управление, които включват пропорционално налягане, постоянно налягане или константна крива.
В допълнение, режимът „автоматичен нощен режим“ гарантира, че циркулационната помпа намалява работата си до минимум, когато не е необходима, като по този начин дава възможност за допълнителна икономия на потреблението на ел. енергия. Всички настройки могат да се контролират от лесен за използване дисплей с интуитивен интерфейс.

Киара Мусола, продуктов мениджър за циркулационни помпи за Xylem AWS EMEA, коментира: „Продължавайки успеха на Ecocirc, ние разработихме циркулационна помпа за сградни приложения, която да отговоря на изискванията за отопление и климатизация в широк спектър от приложения, но въпреки това да запази цената и енергийната ефективност, които сме свикнали да очакваме от серията Еcocirc. “

„Нашата Ecocirc XL предлага чиста енергийна ефективност“, обясни Питър Анеборн, директор на Водни Системи HVAC на Xylem и Сградни Системи. „Новата циркулационна помпа Ecocirc XL е много лесна за монтаж, настройка и ползване. Новата технология прави помпата още по-лесна за употреба.“

Всъщност, циркулационната помпа също така разполага с много лесен за употреба дигитален интерфейс, който държи потребителя информиран за ключова информация от експлоатацията на помпата, като например режим на работа или неизправност, регулиране на дебита и задаване на работна точка. Освен това интерфейсът предлага и по-задълбочена информация, като например данни за помпата, продължителността на живота й, както и много допълнителни настройки, които са лесно достъпни през лаптоп с RS485 порт, или чрез допълнителен WiFi модул и стандартно устройство, поддържащо WiFi, като например лаптоп, таблет или смартфон.
При използване на смартфон не е необходимо специално приложение, тъй като всички данни и настройки са достъпни през стандартен браузър, инсталиран на устройството.

При използване в програми за управление на сгради, Еcocirc XLplus използва Modbus RTU или BACnet.

За повече информация за Lowara Еcocirc XL, моля посетете
http://ecocirc-xl.xylemappliedwater.com/

За Xylem

Xylem (XYL) е водещ доставчик на водни технологии, давайки възможност на клиентите си да транспортират, третират, тестват и използват ефективно водата за комунални нужди, битово приложение, сградно строителство, промишлеността и селското стопанство. Компанията работи активно в повече от 150 страни в света чрез множество водещи продуктови марки. Служителите на компанията притежават широкоспектърна експертност и са силно фокусирани върху намиране на индивидуални решения на световните проблеми, свързани с чисти и отпадни води. Централният офис на компанията се намира в Уайт Плейнс, Н.Йорк, а годишният й оборот за 2012г. възлиза на $3.8 мрд. Около 12,900 служители в света работят за компанията.
Името Xylem произлиза от старогръцки език и означава тъкантта, през която минава водата в растенията, акцентирайки върху инженерната ефективност на нашия бизнес, фокусиран във водния сектор, като го свързваме с най-добрия воден транспорт, така както се случва в природата. За повече информация посетете нашия сайт на www.xyleminc.com.